اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

فارس من| از جولان سگ‌های ولگرد در شهر شیراز تا نبود برنامه اجرایی برای جمع‌آوری آنها

در بسیاری از مناطق مسکونی شهر شیراز مردم شاهد جولان سگ هایی هستند که بی محابا در کوچه و خیابان تردد می کنند، چهره ناخوشایندی به مناطق مسکونی می‌دهند و رفت و آمد را برای خانواده‌ها در معابر سخت کرده‌اند.

فارس من| از جولان سگ‌های ولگرد در شهر شیراز تا نبود برنامه اجرایی برای جمع‌آوری آنها

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، ثبت چندین کمپین جولان سگ‌ها در سامانه فارس من خبرگزاری فارس و حمایت شدن  آن توسط افراد مناطق، حکایت از ناراضی بودن شهروندان از عدم مدیریت صحیح شهری دارد و در همین راستا در کمپینی نوشته شد: بانوان و رهگذران شهرک آرین شیراز از وجود سگ‌های ولگرد در امان نیستند چرا که این عزیزان وقتی برای پیاده‌روی به فضای سبز مراجعه می‌کنند با حمله‌ور شدن سگ‌ها مواجه می‌شوند که دیگر به خاطر ترس از این ناامنی در منزل ماندن را به پیاده‌روی در پارک‌ها ترجیح می‌دهند.

همچنین در کمپینی دیگر به حضور دست جمعی سگ ها در زمان استراحت شبانگاهی اشاره و اینگونه ثبت شده است که منطقه گلستان شمالی، محدوه بلوار بیات، بلوار هاشمی، ذاکری و اطراف آن از معضل سگ های ولگرد و فراوانی آن که تهدیدی برای امنیت و سلامت اهالی است، رنج می‌برد، این مشکل در طول شب و در بازه زمانی استراحت شبانه صد چندان می‌شود به نحوی که از حدود ساعت 3 نیمه شب تا حدود طلوع خورشید، به صورت دست جمعی شروع به پارس‌های شبانه می کنند که نه تنها موجب سلب آسایش از ساکنین این منطقه گردیده است بلکه تنش‌های عصبی و ناراحتی‌های قلبی را نیز برای برخی موجب شده است لذا ساکنین این مناطق تقاضا دارند که در راستای احقاق حقوق شهروندی‌شان هر چه سریعتر و قبل از آنکه فاجعه غیرقابل جبرانی پیش بیاید، نسبت به جمع‌آوری سگ‌های ولگرد اقدام گردد.

نمی‌توان اقامتگاه دائمی برای سگ‌های ولگرد در نظر گرفت

در این راستا رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز در گفتگو با خبرنگار فارس با اشاره به دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد در ستاد مرکزی اظهار داشت: کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان در سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در سال 87  با هدف کنترل بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان از طریق شناسایی کانون تجمع سگ‌های ولگرد و کنترل جمعیت آنها با انتخاب روش مناسب و ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی درخصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجهه با حیوانات مزاحم تصویب شد.

روح الله خوشبخت ادامه داد: مهمترین معضلات و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد، شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان، افزایش آن در جمعیت دامی و انسان، انتقال بسیاری از بیماری‌ها از سگ به انسان می‌باشد و از جمله مهمترین آنها می‌توان به بیماری‌هایی نظیر هاری، کیست هیداتیک، سالک، کالاآزار، لاروهای مهاجر احشایی بروسلوز و لپتوسپیروز اشاره کرد.

آماری از مرکز نگهداری سگ‌های ولگرد نداریم

وی با اشاره به اینکه شهرداری شیراز از خرداد 1393 اجرای دستورالعمل مذکور را در دستور کار خود قرار داده است افزود: طبق دستورالعمل یک مرکز نگهداری موقت در همان سال نیز با تجهیزات نگهداری موقت احداث گردید و در حال حاضر با توجه به گستردگی مناطق خدماتی شیراز و همچنین دسترسی به شهرهای جدید و روستاهای اقماری، نمی‌توان آمار دقیقی در این خصوص ارائه نمود.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز ابراز داشت:  شهرداری با توجه به تماس‌های مردمی و همچنین بازدیدهای میدانی اقدام به شناسایی کلونی ها و محل‌های تجمع می‌کند، لذا با توجه به خصوصیات پیاده‌روی حیوان در جستجوی آب و غذا نمی‌توان اقامتگاه دائمی برای آنها در نظر گرفت.

خوشبخت اذعان کرد: شهرداری به طور مستمر در کارگروه‌های مختلف مشکلات اجرایی دستورالعمل را اعلام می‌کند و در همین خصوص یکی از معضلاتی که عنوان شده و در دست بررسی و اصلاح است برنامه‌های اجرایی بعد از زنده‌گیری سگ های ولگرد است که در دستورالعمل، برنامه اجرایی ندارد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر هزینه نگهداری سگ‌ها و همچنین برنامه سازمان بعد از جمع‌آوری گفت: هزینه‌های نگهداری موقت با توجه به غذا، مراقبت، تأمین مسائل بهداشتی، نیروی انسانی و ... تعیین می شود که در بخش های مختلف متفاوت و متغیر است لذا با توجه به اینکه در حال حاضر تمرکز بر روی زنده گیری است، بعد از تعیین تکلیف سایر قسمت ها از جمله نگهداری، واکسیناسیون، عقیم سازی و ... در اصلاحیه جدید قابل برآورد خواهد بود.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز به علت افزایش سگ‌های ولگرد در شهر و مناطق مسکونی اشاره کرد و ابراز داشت: علت افزایش سگ‌ها غریزه تولیدمثل بالای حیوانات، وجود پناهگاه‌های غیرمجاز و تامین احساسی آب و غذا برای آنان، عدم رعایت برخی شهروندان در عدم رعایت جدول زمانبندی جمع آوری پسماند، وجود دسترسی های زیاد از حریم شهر، کم‌کاری برخی متولیان در شهرداری ها و دهیاری ها، نا امن کردن محیط توسط برخی اشخاص حقوقی و حقیقی با روش هایی مثل استفاده از تفنگ و ... و هجوم سگ‌ها به محل های امن تر و مواردی از این قبیل می باشد.

خوشبخت در پایان برای موفقیت در اجرای این طرح، حضور همه دستگاه های عنوان شده در دستورالعمل و همچنین مشارکت عمومی شهروندان را الزامی دانست.

به گزارش خبرگزاری فارس، سگ ها کارکردهای مثبتی برای انسان‌ها داشته اند و حضور آن ها نه تنها که مضر نبوده بلکه به دلیل نگهبانی از انسان ها در مقابل تهدیدات مختلف سبب رشد و افزایش جمعیت آن ها شده است اما در سالهای گذشته شاهد موارد برخورد و حیوان گزیدگی و خبرهایی مبنی بر حمله سگ‌های بلاصاحب به بزرگسالان یا کودکان بوده ایم که این موارد به دلیل رشد بی رویه جمعیت این سگ ها در فضای های شهری و اطراف آن است؛ لذا در گزارش های آینده، فارس به این معضل اجتماعی از نگاه دیگر دستگاه‌های حمایتی خواهد پرداخت.

انتهای پیام/ن/ ت 27

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول